Topprestaties vergen topproducten

Om de prachtige uitstraling van de houten vloer te behouden, is het onderhoud van de vloer erg belangrijk.  Als wij een vloer afwerken met een bepaald merk, adviseren wij ook om onderhoudsproducten te gebruiken van hetzelfde merk. Wij gebruiken producten van Lecol en Rigo. Deze producten kan je altijd bij ons bijbestellen.

wekelijks onderhoud
poets8 kopiëren

Dagelijks onderhoud

Het belangrijkste aan het onderhoud van een houten vloer, is dat het regelmatig gebeurd. Door de dag heen kan er namelijk veel vuil verzamelen op uw vloer. Bijvoorbeeld zand of kleine steentjes.  Wanneer u dit soort vuil niet dagelijks verwijdert, dan kan het gaan schuren over uw vloer en kleine krasjes veroorzaken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Want deze krassen zijn vaak lastig te verwijderen. Daarom willen wij u adviseren om dagelijks te stofzuigen. Denk er hierbij aan dat u stofzuigt met de borstel naar beneden. Zo krijgt ook de stofzuiger-poot geen kans om krassen achter kan laten. Bent u geen fan van stofzuigen? Dan is Swiffer is de perfecte oplossing om snel zand en vuil te verwijderen.

Wekelijks onderhoud

Naast dagelijks onderhoud, is er een wekelijkse taak. Namelijk dweilen. Door wekelijks te dweilen verwijdert u het vuil nog grondiger. Voor nog effectiever onderhoud, is het aan te raden om te dweilen met een speciale natuurzeep of conditioner voor houten vloeren. Natuurzeep voegt als het ware een klein beschermlaagje toe aan uw vloer. Dit promoot de duurzaamheid van uw vloer en kan helpen om krassen voorkomen. Wanneer u dit wekelijks bijhoudt zult u merken dat de vloer een mooie natuurlijke glans aanneemt. Ook kunnen wij u aanraden om hiervoor een lichtvochtige dweil of doek te gebruiken.

poets6 kopiëren
poets2 kopiëren

Jaarlijks onderhoud

Als laatste het jaarlijkse onderhoud van uw houten vloer. Als je jarenlang plezier wilt hebben van je houten vloer is het verstandig om de gehele vloer jaarlijks de dweilen met een onderhoudsmiddel. Dit kan bijvoorbeeld makkelijk via een spraymop zoals te zien op de afbeelding. De vloer lijkt hierna weer zo goed als nieuw. Daarnaast, gaat de vloer langer mee wanneer u dit jaarlijks herhaalt.

Natuurlijk is de periode afhankelijk van het gebruik van de vloer. Een keukenvloer wordt intensiever gebruikt dan een vloer in de hal. De ene vloer mag dan ook vaker grondig onderhoud hebben dan de andere.

Vooruitstrevende producten van 2 leveranciers

Logo-rigo-aangepast

Via Rigo betrekken we onderhoudsproducten van de volgende merken:

  • Royl
  • Tisa-Line
  • RigoStep
  • Aquamarijn
Te laat met onderhoud b

Te laat met onderhoud

Als je een vloer niet op tijd onderhoudt, dan krijgt je doffe vlekken. Zoals  te zien op bijgaande afbeelding. Dan is de vloer zodanig beschadigd dat de afwerk- en de kleurlaag verdwenen zijn. Bij een dergelijke situatie zal de vloer opnieuw geschuurd en behandeld moeten worden.